Με την απειλή των συνεχόμενων αυξήσεων στα πάγια έξοδά τους ζουν καθημερινά οι επαγγελματίες του κλάδου.Μαρία Τσιακίρογλου:«Πολλές επιχειρήσεις του κλάδου στην Ξάνθη αναγκάζονται να τροποποιήσουν το ωράριο λειτουργίας τους αλλά και να μειώσουν το προσωπικό που απασχολούν, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των καιρών…»Η πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση που ακολούθησε την πανδημική κρίση ανέτρεψε, για μία ακόμη φορά, τα δεδομένα στην εστίαση, δημιουργώντας, επιπλέον, δυσκολίες στους καταστηματάρχες.Οι επιχειρηματίες του κλάδου ήρθαν αντιμέτωποι με σημαντικές αυξήσεις στις πρώτες ύλες, που κατά μέσον όρο κυμάνθηκαν στο 30%, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τροποποιούν τις τιμές τους στους καταλόγους, για να μπορούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους βιώσιμες.
Αφήστε μια απάντηση