Συμβάλλοντας δραστικά στην προστασία του οργανισμού μας, η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ είναι μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες για την υγεία μας, απαραίτητη για τον σχηματισμό του κολλαγόνου, την απορρόφηση του σιδήρου, τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την επούλωση των πληγών.Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη C στη διατροφή σας είναι να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, υψηλά σε περιεκτικότητα βιταμίνης C, όπως τα εσπεριδοειδή, οι κόκκινες πιπεριές και το μπρόκολο.Μερικά από τα οφέλη της βιταμίνης C είναι:η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος, διεγείροντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των λοιμώξεωνη παραγωγή κολλαγόνουη επούλωση πληγώνη απορρόφηση σιδήρου, σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων και των συνολικών επιπέδων ενέργειαςη αντιοξειδωτική δράσηη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών νοσημάτωνΠαρά τη σημασία της, η ανεπάρκεια της βιταμίνης C είναι εκπληκτικά συχνή, με μελέτες να δείχνουν ότι σχεδόν το 40% των ενηλίκων μπορούν να εμφανίσουν μειωμένη πρόσληψη βιταμίνης C, πυροδοτώντας μιας σειρά προβλημάτων υγείας.Τα πιο συνηθισμένα σημάδια ανεπάρκειας βιταμίνης C είναι:η κόπωση – εξάντλησηη αδυναμία επούλωσης πληγώνο πόνος στις αρθρώσειςτο σκορβούτοΦυσικά, εκτός από τα εσπεριδοειδή, η βιταμίνη C μπορεί να βρεθεί σε αρκετές τροφές, όπως:η παπάγιαοι πιπεριές τσίλιη ντομάτατο μπρόκολοοι φράουλεςη λαχανίδατο γκρέιπφρουττα λαχανάκια Βρυξελλώνο ανανάςο αρακάςτο ακτινίδιοτο κουνουπίδιτο πεπόνιτο λάχανοοι φύτρες φασολιών
Αφήστε μια απάντηση