Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν με γλυκές και αλμυρές συνταγές. Παρά τα θρεπτικά συστατικά τους και τη διατροφική τους αξία, υπάρχει ένα κεντρικό ερώτημα που όλοι θέτουμε: πώς μπορούμε να τα αποθηκεύουμε για να διατηρούνται πάντα φρέσκα; Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που αρκετοί επιλέγουν να τους διατηρήσουν είναι κάποιο ντουλάπι, κάτι που, δυστυχώς, δεν είναι σωστό.Γιατί;Γιατί η ζέστη μπορεί να συμβάλλουν στην αλλοίωσή τους.Γι’ αυτό, η πιο σωστή μέθοδος για να παραμείνουν φρέσκοι για περισσότερες ημέρες είναι να αποθηκευτούν στο ψυγείο, περιορίζεται η έκθεσή τους στο οξυγόνο, το φως και τη ζέστη. Μάλιστα, αν τους τοποθετήσετε σε σακουλάκι τροφίμων και τους φυλάξετε στο ψυγείο, μπορούν να διατηρηθούν για περίπου έναν χρόνο, ενώ οι ξηροί καρποί με κέλυφος διατηρούνται λίγο παραπάνω.Εάν, όμως, θέλετε να τους καταναλώσετε μέσα σε 5 – 7 ημέρες, μπορεί να τους φυλάξετε σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Αφήστε μια απάντηση