Δεν είναι μόνο ο χυμός πορτοκαλιού γνωστός για τις θρεπτικές του ουσίες. Πλήθος μελετών υποστηρίζουν ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να θωρακίσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να ελαττώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων.Ένα από αυτά τα λαχανικά είναι το καρότο, καθώς περιέχει τα αντιοξειδωτικά συστατικά καροτενοειδή, τα οποία ελαττώνουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών στο σώμα.Γιατί πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι χυμό καρότου κάθε μέρα1. Βοηθάει στην πέψηΗ πέψη είναι μια σημαντική διεργασία του οργανισμού, με την οποία διαλέγονται τα καλά συστατικά τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός. Οι ίνες του καρότου τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια του εντέρου, κάνοντας τα να ελέγχουν τα κακά και να υπερτερούν προστατεύοντας το στομάχι και το έντερο.2. Βελτιώνει την όρασηΕίναι πολύ γνωστό ότι το καρότο βοηθά στην όραση και την διατηρεί σε καλά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει τις βιταμίνες Β καροτίνη και λουτεΐνη.Επίσης τα στοιχεία που περιέχονται στο καρότο βοηθούν τον αμφιβληστροειδή κιτώνα να παραμένει σε καλή κατάσταση, ακόμα και με το πέρασμα των χρόνων. Έτσι η όραση παραμένει καλή.3. Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμαΟι μελέτες έχουν δείξει πως ο χυμός καρότου μπορεί να βοηθήσει και τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχονται στο καρότο και ονομάζονται καροτενοειδή έχουν πολλά οφέλη και μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, διατηρώντας τα σε φυσιολογικό επίπεδο.4. Κάνει το δέρμα να δείχνει λαμπερόΤο καρότο έχει επίσης πολλά οφέλη ως προς την υγεία του δέρματος, αφού το κρατά ενυδατωμένο και μπορεί να απαλύνει τις ρυτίδες, διατηρώντας το δέρμα λαμπερό.Επίσης, είναι πολύ καλό άνθρωποι που έχουν ψωρίαση να καταναλώνουν χυμό καρότου, αφού η ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα βοηθά την καταπολέμησή της.5. Μπορεί να προλάβει τον καρκίνοΤα καροτενοειδή που αναφέραμε και πιο πάνω, τα οποία είναι φυτικές ίνες που δίνουν χρώμα στα φυτά έχουν αναφερθεί κατά καιρούς από μελέτες για την αντικαρκινική τους δράση, αφού λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά χυμό καρότου έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν απόκαρκίνο του λάρυγγα, του προστάτη, του τραχήλου της μήτρας, της ουροδόχου κύστης και του παχέος εντέρου.6. Μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόληςΤο καρότο περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερόλης.Επιπλέον, οι ίνες που περιέχονται βοηθούν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και καταπολεμούν την πλάκα και την χοληστερόλη που βουλώνουν τις αρτηρίες.ΠΗΓΗ:eatthis.com
Αφήστε μια απάντηση