Τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου περιορίζει σημαντικά, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση επτά τουλάχιστον μερίδων φρούτων και λαχανικών μέσα στη μέρα.Αναλυτικότερα, όπως έχουν αποδείξει πρόσφατες έρευνες, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι υψίστης σημασίας για τον οργανισμό μας, αν και υπάρχουν πολλά και συχνά λάθη τα οποία κάνουμε.Ένα από αυτά είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού αμέσως μετά από ένα γεύμα φρούτων, καθώς ενδέχεται να διαταραχθεί η πεπτική διαδικασία, επιβραδύνοντάς τη σημαντικά και προκαλώντας ξινίλες και καούρες.Παράλληλα, όταν ο οργανισμός μας δέχεται υπερβολικές ποσότητες νερού, τα νεφρά μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά, κάτι που μπορεί να μας δημιουργήσει ναυτία και πονοκεφάλους.Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να περιμένουμε τουλάχιστον 1 ώρα μετά την κατανάλωση φρούτων πριν πιούμε νερό.Επίσης, θα ήταν καλό να αποφεύγουμε να κόβουμε εκ των προτέρων τα φρούτα, καθώς όσο τα αφήνουμε κομμένα, προκαλείται οξείδωση, γεγονός που μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά.Και φυσικά, να χάνουν τη γεύση τους!Σε ό,τι αφορά τους χυμούς καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της κατανάλωσης ολόκληρων φρούτων και χυμών για να μην χάνουμε θρεπτικά συστατικά.Ακόμη, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την κατανάλωση φρούτων το βράδυ, διότι τα φυσικά σάκχαρα στα φρούτα μπορούν να οδηγήσουν στην έκκριση ορμονών που αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα, διαταράσσοντας τον ύπνο μας.Και μην ξεχνάτε, αποφύγετε τα άγουρα φρούτα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, οξύτητα, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα
Αφήστε μια απάντηση