Η μπουγάτσα γίνεται .. κατά τύχη παγωτό με γεύση που απογειώνει

| On Air Media Group | , | Αφήστε ένα σχόλιο

Ο μάστορας ανοίγει με δεξιοτεχνία το φύλλο, βάζει το ένα πάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τοποθετεί τη γέμιση- αλμυρή ή γλυκιά, για να γίνει η μπουγάτσα .Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του ξεχωριστού αυτού εδέσματος, που κατατάσσεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για το πρωινό τους γεύμα.Όταν όμως η μπουγάτσα γίνεται …παγωτό, τότε ο τρόπος παρασκευής αλλάζει και το μόνο κοινό στοιχείο είναι η γεύση που απογειώνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!Η γεύση μπουγάτσα στο παγωτό προέκυψε τυχαία για έναν Θεσσαλονικιό που διατηρεί κατάστημα με παγωτά στο κέντρο της πόλης και, όπως λέει, μπορεί να είναι λίγοι οι μήνες από τότε που έκανε το ντεμπούτο της ωστόσο κάνει ήδη θραύση σε Έλληνες και ξένους τουρίστες.«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα -αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό! Η δοκιμή “έτυχε και …πέτυχε”» εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.Οι δημιουργοί του παγωτού μπουγάτσα έκαναν πολλές δοκιμές και αλλαγές για να φτάσουν στη σημερινή τελική του μορφή. Η όψη και η γεύση είναι πολύ κοντά στην αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όσοι έχουν δοκιμάσει τα ξυλάκια μπουγάτσα δεν σταματούν στο ένα.«Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο» εξηγεί ο κ. Ρίμπας.Στη βιτρίνα του καταστήματος η λέξη μπουγάτσα -μια λέξη αναγνωρίσιμη και από τους ξένους τουρίστες- τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών.Ειδικά οι Γερμανοί και οι Κινέζοι είναι αυτοί που το έχουν ως πρώτη επιλογή τους για επιδόρπιομ μιας και τους είναι γνώριμη η γεύση.   Για λόγους ευκολίας πάντως ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι!Πηγή:ΑΠΕΜΠΕ

  1. Ξάνθη. «Μπούκαραν» σε ίντερνετ καφέ της Κ. Πλατείας και άρπαξαν 3.000 ευρώ!

  2. Η τελευταία προπόνηση του ΑΟΞ για το 2023

  3. THE HITS HOT 40_#W52# _The List _ [30-12-2023]

  4. 2023: Η χρονιά των ακραίων καιρικών φαινομένων

  5. Χανιά: Ζευγάρι έκανε σεξ δημοσίως στο κέντρο της πόλης!

  6. ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023

  7. Την Παρασκευή 5/1 το παζάρι της Ξάνθης, λόγω εορτασμού των Θεοφανίων

  8. Ειδικές συνεδριάσεις την Τρίτη στους Δήμους Αβδήρων, Ξάνθης και Τοπείρου, για την εκλογή των μελών των προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων και των δημοτικών επιτροπών

  9. Υποβιβασμός Μειονοτικών Σχολείων στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης, λόγω έλλειψης μαθητών

  10. Ακριβότερο φέτος έως 11,4%, το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι… – Δείτε τον πίνακα με τις τιμές

Ξάνθη. «Μπούκαραν» σε ίντερνετ καφέ της Κ. Πλατείας και άρπαξαν 3.000 ευρώ!

Η τελευταία προπόνηση του ΑΟΞ για το 2023

THE HITS HOT 40_#W52# _The List _ [30-12-2023]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *