Η ακρίβεια «χτυπάει κόκκινα» στην Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να διαχειριστεί τη «βιαιότητά» της.Οι Έλληνες «κόβουν» πλέον το σουβλάκι και το πιτόγυρο, τα αγαπημένα τους fast food που είναι… από «χρυσάφι».Από αγαπημένο fast food αρχίζει να εξελίσσεται σε είδος… πολυτελείας.Οι τιμές σε σουβλάκια και πιτόγυρα έχει πάει την «ανηφόρα» σε σημείο τέτοιο που πλέον οι Έλληνες τα «κόβουν» από τις συχνές τους συνήθειες.Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετές περιπτώσεις πλέον οι τιμές πλησιάζουν ακόμα και στα 5 ευρώ.Για μια τετραμελή οικογένεια οριακά αρκούν 20 ευρώ για να πάρει από ένα γύρο με πίτα κάθε μέλος της.Το σουβλάκι έχει φτάσει στα 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα και 3,30 για ντελίβερι.Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης, οι Έλληνες πλέον δεν αγοράζουν δύο τυλιχτά:«Ζούμε μια αναστάτωση από την αρχή του πολέμου.Η ενέργεια έχει διπλασιαστεί, πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς, τα ενοίκια έχουν μεγαλώσει.Δυστυχώς, πλέον δεν ξέρουμε μέρα με τη μέρα τι τιμή θα αντιμετωπίσουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε.Πριν από τον πόλεμο ήξερες μια εβδομάδα πριν πού θα πάει η τιμή, προσαρμοζόσουν.Τώρα με τη μέρα αλλάζουν τα τιμολόγια.Προ του πολέμου ήταν 2,50 – 2,60 ευρώ το σουβλάκι στο δικό μου ψητοπωλείο.Αυτή τη στιγμή έχει 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα, 3,30 για ντελίβερι.Είναι μια αναμενόμενη αύξηση.Προσπαθούμε να κρατήσουμε εκεί την τιμή, νομίζω πως θα αργήσει να πάει παραπάνω.Δεν υπάρχει μείωση της πελατείας, υπάρχει μείωση στην κατανάλωση.Ο λόγος είναι πως αδυνατεί ο κόσμος να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο.Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι. Και εμείς προσπαθούσε να προσαρμοστούμε σε αυτό.Ότι και να γίνει το σουβλάκι θα παραμείνει το πιο φθηνό έδεσμα.Ακόμα θα ανεβεί το κρέας, οι πατάτες έχουν ανέβει, η μαναβική με τις καταστροφές έχει ανέβει.Στο δικό μου κατάστημα προβλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανέβουν οι τιμές όση αύξηση και να πάρουν τα τιμολόγια».
Αφήστε μια απάντηση