Στη λίστα με τους πιο διάσημους καφέδες περιλαμβάνονται τρία ελληνικά ήδη καφέ, που αποτελούν τη νούμερα ένα επιλογή εκατομμυρίων Ελλήνων και ξένων! Σύμφωνα με το Top10 του Taste Atlas, γνωστού για τις λίστες του με τα καλύτερα φαγητά (και όχι μόνο) και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, ο ταξιδιωτικός οδηγός συγκέντρωσε και παρουσίασε τους δημοφιλέστερους και κορυφαίους καφέδες στον κόσμο.Μεταξύ αυτών και τρία… ελληνικά ήδη καφέ!Ποια είναι αυτά;Ο κλασικός φραπέΣτην 7η θέση της λίστας βρίσκεται ο φραπέ, ο οποίος σύμφωνα με το Taste Atlas εφευρέθηκε το 1957.«Αν και η λέξη φραπέ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα, η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957. Φτιάχνεται συνδυάζοντας στιγμιαίο καφέ με νερό και πάγο. Ο συνδυασμός παρασκευάζεται συνήθως σε ένα σέικερ ή σε ένα μίξερ χειρός, έτσι ώστε όταν το ποτό χύνεται σε ένα ποτήρι, να εμφανίζεται ένας αφρώδης αφρός στην κορυφή.Οι παραλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν γάλα ή γάλα εβαπορέ – οπότε συχνά αναφέρεται ως φραπόγαλο και το ποτό μπορεί να γλυκαθεί ανάλογα με τη γεύση.Παραδοσιακά, αυτός ο καφές σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι και διατίθενται τρεις βαθμοί γλυκύτητας.Αυτοί περιλαμβάνουν το γλυκός (που χαρακτηρίζεται ως γλυκός και συνήθως αποτελείται από τέσσερα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη), το μέτριος (μέτρια γλυκύτητα με περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη) ή το σκέτος (χωρίς ζάχαρη). Άλλες ειδικές εκδοχές μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν κρεμώδη λικέρ ή παγωτό, ενώ μερικές φορές ο συνδυασμός μπορεί επίσης να αναμιχθεί με ένα κουτάλι.Η εφεύρεση του καφέ φραπέ συνδέεται συνήθως με έναν πρώην εργοδότη της Nescafé, τον Δημήτρη Βακόνδιο, που δημιούργησε το ρόφημα κατά λάθος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν ήθελε να φτιάξει στιγμιαίο καφέ, αλλά δεν υπήρχε ζεστό νερό.Ο καφές φραπέ είναι ένα ελληνικό είδος διατροφής, αλλά είναι δημοφιλής και στην Κύπρο. Το ρόφημα προωθήθηκε αρχικά από τη Nescafé», αναφέρει το Taste Atlas.Ο Freddo EspressoΟ αγαπημένος Freddo Espresso, ο καφές με εσπρέσο και πάγο βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας.«Ο Freddo Espresso είναι ένας απλός ελληνικός καφές που συνδυάζει εσπρέσο και πάγο.Σε αντίθεση με παρόμοιες ποικιλίες παγωμένου καφέ που με καφέ πάνω σε πάγο, αυτή η ελληνική εκδοχή αναμειγνύει κυρίως τα δύο συστατικά μέχρι ο καφές να είναι ελαφρώς παγωμένος, απαλός και κρεμώδης.Στη συνέχεια, ο ελαφρώς παγωμένος καφές στραγγίζεται και χύνεται πάνω σε πάγο.Το ρόφημα γλυκαίνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις, κάτι που πρέπει να γίνει πριν από την ανάμειξη.Ο Freddo Espresso έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1990 και σήμερα αποτελεί δημοφιλές ρόφημα σε όλη τη χώρα.Σερβίρεται παραδοσιακά σε γυάλινα ποτήρια», σημειώνει το Taste Atlas.O Freddo cappuccinoΟ εξίσου δημοφιλής Freddo Cappuccino βρίσκεται στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ροφημάτων.«Ο Freddo Cappuccino είναι μια ποικιλία παγωμένου καφέ που προέρχεται από την Ελλάδα.Φτιάχνεται συνήθως με ένα διπλό σφηνάκι espresso, το οποίο πρώτα αναμειγνύεται με πάγο, στραγγίζεται και στη συνέχεια χύνεται πάνω σε πάγο.Μετά, το ποτό συμπληρώνεται με καλά παγωμένο γάλα που ανακινείται ή αναμειγνύεται μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά, αφρώδη υφή.Ο Freddo Cappuccino σερβίρεται παραδοσιακά σε ψηλά ποτήρια.Παρόμοια ποικιλία, χωρίς γάλα, είναι γνωστή ως espresso freddo.Και τα δύο ποτά συναντώνται συνήθως στην Ελλάδα και απολαμβάνονται κυρίως ως δροσιστικά καλοκαιρινά ποτά», υπογραμμίζει το Taste Atlas.
Αφήστε μια απάντηση