Ένα απολαυστικό, ζεστό λικέρ μήλου με κανέλα προτείνει το olivemagazine. Είναι μια ιδανική πρόταση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Η γεύση του είναι ήπια και ευχάριστη και το άρωμα ακαταμάχητο. Επίσης, μέσα σε ένα ωραίο μπουκάλι, μπορεί να προσφερθεί και ως δώρο.Υλικά:5-7 μήλα1 ξυλάκι κανέλας1 λίτρο βότκα100 γρ. ζάχαρη120 ml νερόΕκτέλεση:Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια μήλου σε μια κανάτα με καπάκι και προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας. Έπειτα προσθέτουμε τη βότκα και κλείνουμε το καπάκι.Στη συνέχεια, αφήνουμε το μείγμα σε σκοτεινό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου, για 10-14 μέρες περίπου. Όταν παρέλθει αυτό το διάστημα, στραγγίζουμε το λικέρ και θα πιέσουμε τα μήλα απαλά για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό.Παράλληλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.Προσθέτουμε το κρύο μείγμα της ζάχαρης στο μείγμα του μήλου. Αφήνουμε το λικέρ μήλου να «σταθεί» για άλλες 24 ώρες.Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι και… καλή απόλαυση!
Αφήστε μια απάντηση