Θεσσαλονίκη: Τι είναι τα διπλά μελομακάρονα που «εθίζουν» τους καταναλωτές

| On Air Media Group | , | Αφήστε ένα σχόλιο

Η ευρηματικότητα και τα παιχνίδια με τις γεύσεις πάντα προκαλούν… ίντριγκα στους δημιουργούς, τους σεφ και όσων βρίσκονται στα εργαστήρια ή κουζίνες εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων κοκ. Όπως στην περίπτωση, μίας επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, η οποία -εναρμονισμένη με το πνεύμα των ημερών ελέω Χριστουγέννων– επιδίδεται σε νέες γεύσεις, που τρελαίνουν… κόσμο, φέρνοντας στον κόσμο κάποια μελομακάρονα που δεν είναι και τα πιο συνηθισμένα. Ποια είναι όμως τα διπλά μελομακάρονα, που προκαλούν τη γαστριμαργία;Το «διπλό μελομακάρονο» σαρώνει το Tik Tok και φέρνει τους Θεσσαλονικείς, και όχι μόνο, στην αναζήτησή του.Η ευφάνταστη ζαχαροπλαστική του Αλέξανδρου Τοπαλίδη, ο οποίος σπούδασε αρτοποιοζαχαροπλαστική, του νταμπλ μελομακάρονου μέσα σε ντόνατς με λευκή σοκολάτα,και η βοήθεια των δίδυμων μεγαλύτερων αδερφών του, Κυριακής και η Μαριάνθης Τοπαλίδου, έχουν αλλάξει τις… μυρωδιές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Το διπλό μελομακάρονο, λοιπόν, είναι ένα στρόγγυλο κρουασάν/ντόνατ, μέσα στο οποίο τοποθέτησαν ένα λιωμένο μελομακάρονο και από πάνω του ένα ακόμη ολόκληρο και μεγαλύτερο γιατί σιγά μην αρκούσε μόνο ένα. Αυτό ήταν, η επιτυχία είχε ανοίξει την πόρτα του φούρνου.«Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό, κάτι που να απολαμβάνει ο κόσμος με ενθουσιασμό κι έτσι δημιουργήσαμε το διπλό μελομακάρονο. Είναι ένα στρόγγυλο κρουασάν, μέσα στο οποίο τοποθετήσαμε ένα λιωμένο μελομακάρονο και ένα ακόμη ολόκληρο και μεγαλύτερο από πάνω, γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!», αποκάλυψε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξανδρος Τοπαλίδης.«Αρχικά κάναμε πειράματα. Αρκετές μέρες πριν, μέσα στο εργαστήριο κάναμε δοκιμές και είχαμε και τις αποτυχίες μας. Το σίγουρο ήταν ότι θέλαμε να έχουμε στο γλυκό μας το μελομακάρονο σε πρωταγωνιστικό ρόλο», λέει η Κυριακή, ενώ η Μαριάνθη συμπληρώνει: «Δεν σταματάμε εκεί! Το βουτάμε πριν το πάρει στα χέρια του ο πελάτης και σε σοκολάτα – λευκή κατά προτίμηση, που αφενός “δένει” με τη γεύση και αφετέρου παραπέμπει σε χιόνι που το έστρωσε.Άρχισαν να μας διαμαρτύρονται οι “κουραμπιεδάκηδες” που δεν είναι λίγοι και περιμένουν κι αυτοί το δικό τους ”διπλό” για το οποίο έχουμε κάνει κάποιες πρώτες δοκιμές για να γίνει και ο κουραμπιές νταμπλούχος», προσθέτει ο κ. Τοπαλίδης. 

  1. Ξάνθη. «Μπούκαραν» σε ίντερνετ καφέ της Κ. Πλατείας και άρπαξαν 3.000 ευρώ!

  2. Η τελευταία προπόνηση του ΑΟΞ για το 2023

  3. THE HITS HOT 40_#W52# _The List _ [30-12-2023]

  4. 2023: Η χρονιά των ακραίων καιρικών φαινομένων

  5. Χανιά: Ζευγάρι έκανε σεξ δημοσίως στο κέντρο της πόλης!

  6. ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023

  7. Την Παρασκευή 5/1 το παζάρι της Ξάνθης, λόγω εορτασμού των Θεοφανίων

  8. Ειδικές συνεδριάσεις την Τρίτη στους Δήμους Αβδήρων, Ξάνθης και Τοπείρου, για την εκλογή των μελών των προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων και των δημοτικών επιτροπών

  9. Υποβιβασμός Μειονοτικών Σχολείων στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης, λόγω έλλειψης μαθητών

  10. Ακριβότερο φέτος έως 11,4%, το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι… – Δείτε τον πίνακα με τις τιμές

Ξάνθη. «Μπούκαραν» σε ίντερνετ καφέ της Κ. Πλατείας και άρπαξαν 3.000 ευρώ!

Η τελευταία προπόνηση του ΑΟΞ για το 2023

THE HITS HOT 40_#W52# _The List _ [30-12-2023]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *